Dark&Stormy
hospitality architecture, interior & brand design
Tekengebied 1 kopie 6.png

De Buitendienst: een blog over samenwerken met bijzondere producenten

Dark&Stormy - Ontwerpstudio in Rotterdam voor horeca architectuur, interieur en branding

Magische Mozaïeken

Bij het zoeken naar mooie, excentrieke elementen voor het interieur van Ter Marsch Amsterdam stuitten we op de mozaïek-ontwerpen van Hanneke van de Pol, en wisten meteen: die moeten erin! Deze ontwerpen waren nog niet eerder uitgevoerd en de productie had wat voeten in de aarde. Slechts éen merk bleek 5x5 cm tegels in mooie kleuren te kunnen leveren (cesi ceramica). De ontwerpen aanpassen naar de cesi-kleuren en ze precies passend maken op de vijf verschillende kolom-maten hield ons meer dan een week full time bezig.

De patronen werden uiteindelijk op matjes van 30x30 cm aangeleverd (pas na de opening, volgens Italiaanse timing) en in wederom ruim een week tijd werden de kolommen betegeld, terwijl de gasten ondertussen hun tanden in een lekker hamburgertje zetten en de tegelaar op de vingers keken. Wat waren we blij toen het af was. En er nog mooier uitzag dan gehoopt!

Read More
De Paul Smith bar

Natuurlijk haalt niet elk idee de eindstreep in een voorlopig interieurontwerp, toch te duur of een te lange levertijd gooien bij een project met strak budget en deadline vaak roet in het eten. We bedachten voor een gedeelte van de nieuwe bar bij Ter Marsch Amsterdam een tegeltableau, speciaal bedrukt met een soort bloemencollage en een crazy adaptatie van een Delfts blauw tafereel, een grapje richting de non-stop stroom toeristen die ‘m door het raam zou kunnen bewonderen. Ware het niet dat het op t laatste nippertje eigenlijk toch wel erg boven budget uitviel.

Er moest heel snel een plan B komen. Misschien wel dankzij de stimulans van de hete adem in de nekjes vloeide deze streepjescode van gepoedercoat staal in een uurtje uit de pen, volledig ‘budgetneutraal’ (het staal werd in de rest van de bar ook geolied toegepast) en om eerlijk te zijn - nog veel leuker dan plan A. Maar misschien vinden we dat omdat we fan zijn van Paul Smith?

Read More
Neon Delight

Je eigen handschrift in licht omgezet zien worden, dat wil elke ontwerper wel. Neons blijven gewoon geweldig. Toen het uit de losse pols geschetste logo voor Ter Marsch Amsterdam aan de beurt was om bij het Rotterdamse Centrelights (wat inmiddels nog éen van de weinige neonblazers in Nederland is!) het leven ingeblazen zou krijgen, ging ik dus mooi een middagje met mijn neus boven die schepping hangen.

Ik leerde hoe kwetsbaar het materiaal is bij het maken, en dat het minstens drie jaar oefenen in een werkplaats duurt voor je de kunst een beetje in de vingers hebt. En dat er daarom dus maar heel weinig nieuwe neonblazers zijn. Bekijk het filmpje maar voor een beetje een indruk. Dochter Sacha knipperde met haar blauwe ogen en ja hoor, spontaan ontsprong ook nog een schattig glazen zwaantje aan de handen van deze ambachtsman!

Read More
Missie Barblad

Een foto-paradijs, de werkplaats van natuursteenhandel Jan Reek! Samen met restaurant-eigenaar Pim togen we all the way to Hoorn om voor Ter Marsch Amsterdam een barblad uit te zoeken waar het lekker cocktails aan drinken zou zijn. Lichtjes bedwelmd door sprookjesnamen van de stenen die we onder onze neuzen geschoven kregen als orobico grigio, kashmir white, portoro en onyx honey struinden we door de immense hal vol werktuig en tandzagen.

Welwillend werd een stuk steen dat nog het meest leek op een blok pastrami even voor ons gezoet met slijpsteen en water. De uiteindelijke keuze viel thuis pas. Op een plaat giallo reale. Zo geel als een versgetapt biertje.

Read More